Heated Grips took a crap.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Heated Grips took a crap.

  1. #1
    Senior Member taxfree4's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    2,713

    Heated Grips took a crap.

    First it started with the left, then both went out. The light on the switch, which has 3 lights indicating lo-hi, keeps blinking. Any suggestions would be helpful. The upside is the bike had built in heated gear ports, thank you Dwayne.
    Equitare solum equitare amplius

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2021
    Location
    Florida Keys
    Posts
    82
    Might be obvious, but have you checked for loose wires behind the switch?

  3. #3
    Senior Member taxfree4's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    2,713
    Quote Originally Posted by KeyWasted View Post
    Might be obvious, but have you checked for loose wires behind the switch?
    Yes, also checked amphenol right under switch. What I didn't do is take the seat off and trace it out, which is what l do tomorrow.
    Equitare solum equitare amplius

  4. #4
    Senior Member taxfree4's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    2,713
    The right grip started working again today, the left nothing. Now when I ride I feel like I had a stroke with the left hand cold and the right hand warm.
    Equitare solum equitare amplius

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2021
    Location
    Florida Keys
    Posts
    82
    It might be easier to move to Florida than to diagnose the problem.

  6. #6
    Senior Member taxfree4's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    2,713
    Quote Originally Posted by KeyWasted View Post
    It might be easier to move to Florida than to diagnose the problem.
    That is an option, I have the seat off and I'm tracing out the wires, this should be fun.
    Equitare solum equitare amplius

  7. #7
    Senior Member taxfree4's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    2,713
    JUST FOR YOUR INFO:

    Left heated grip wire is black with a green tracer, which is getting no power right now
    Right grip is the White wire with the green tracer, which is getting 11.9 volts
    Equitare solum equitare amplius

  8. #8
    Senior Member taxfree4's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    2,713
    Equitare solum equitare amplius

  9. #9
    Senior Member taxfree4's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    2,713
    Good news and bad news. Good news is by simple deduction it wound up being a faulty grip. Swapped out the connectors at the location in the video above and the right still worked fine but the left was dead. Bad news is the part, just for the left grip is $216.00
    Equitare solum equitare amplius

  10. #10
    Senior Member willtill's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Maryland
    Posts
    4,523
    Quote Originally Posted by taxfree4 View Post
    Good news and bad news. Good news is by simple deduction it wound up being a faulty grip. Swapped out the connectors at the location in the video above and the right still worked fine but the left was dead. Bad news is the part, just for the left grip is $216.00
    Good Gawd! What part failed?


    21 years Army (retired)
    ...been everywhere, seen everything, done almost everything.

    IBA 80537

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •